top of page

Flottakezelő rendszer - forradalmi megoldások a hatékonyság növeléshez

A targonca telematika lehetővé teszi, hogy flottája a lehető leghatékonyabban és legeredményesebben működjön. A GPS-technológiát, a vezeték nélküli kapcsolatot és a telemetriát kihasználva a mai telematikai rendszerek jelentős előnyöket kínálnak az anyagmozgató vezérlők számára.

Az egyes targoncák helyének nyomon követése mellett a telematikai rendszerek nyomon követhetik, hogy mely kezelők, mikor és mennyi ideig fértek hozzá a berendezésekhez; nyomon követhetik a kezelő viselkedését, például a sebességet és a mozgási mintákat, és jelentést készíthetnek a karbantartási és szervizelési követelményekről.

Az olyan rendszerek, mint az EP GPS Fleet Management, a legújabb GPS- és vezeték nélküli technológiákat használják, hogy valós idejű információkat, statisztikákat és elemzéseket biztosítsanak a flotta helyéről és telepítéséről.


Röviden..


ESZKÖZKÖVETÉS

A GPS flottakezelő rendszer valós idejű flottaáttekintést nyújt és figyelemmel kíséri távolról is a berendezéseit.ÜZEMIDŐ NÖVELÉSE

Könnyen nyomon követheti eszközei állapotát távolról. A rendszer statisztikai elemzést nyújt a csapat napi munkaidejéről, az akkumulátor töltési idejéről és a targoncák vagy az akkumulátorok hibáiról.AKKUMULÁTOR FELÜGYELET

Az akkumulátorok BMS rendszere gondoskodik az EP lítium-ion akkumulátor biztonságáról, védve azt a túlmelegedéstől és a túltöltéstől. A telematikai flottakezelő rendszer csatlakozik a BMS-hez és vezeték nélkül, valós időben tudja nyomon követni az akkumulátor állapotát.PREDIKTÍV KARBANTARTÁS

A GPS flottakezelő rendszer könnyen csatlakoztatható mobil eszközeihez és lehetővé teszi a távoli diagnosztikát az értékesítés utáni szolgáltatások hatékonyságának javítása érdekébenTÁVOLI START-STOP RENDSZER

A távoli start-stop funkció lehetővé teszi a flottakezelő társaságok számára, hogy távolról aktiválják és letiltsák a targoncáikat.
Bővebben..


Mit jelent a telematika a targoncák számára anyagmozgatási környezetben?

A telematika minimalizálja a költségeket azáltal, hogy lehetővé teszi targoncák és akkumulátorok flottájának üzemeltetését, így biztosítva, hogy azokat a megfelelő helyen és a megfelelő módon használják fel. A vezeték nélküli kommunikációs és nyomkövetési technológia tájékoztatja a vezetőket a kapacitáskihasználásról, a targoncások teljesítményéről, és betekintést nyújt a gépek biztonságába.

Az érzékelőket és felügyeleti technológiát használó telematika valós idejű információkat kínál a felügyelőknek és az üzemeltetőknek a termelékenységről, és madártávlatból láthatja az adott pillanatban alkalmazott berendezéseket.

A telematika bármely targonca „flottára” alkalmazható egy járműfelügyeleti rendszerben, és bármit vezérelhet, egy járműtől kezdve egészen a legnagyobb irányítási rendszerekben.Hogyan követi a telematika a flottáját?

A telematika összeköti a pontokat, és a targoncákat kommunikációs eszközökké alakítja, amelyek egy központi információs központhoz kapcsolódnak. A csatlakoztatott jármű érzékelőivel a felhasználó nyomon követheti a targonca helyét és állapotát.

A targonca telematikáját használó összekapcsolt járművezérlő rendszer összekapcsolja a kommunikációs rendszereket a targonca fedélzeti elektronikájával és a BMS akkumulátor-kezelő rendszerrel.

A mobiltechnológia alkalmazása megszünteti a WiFi infrastruktúra szükségességét, így a technológia elérhetőbbé válik a kisebb flották számára, akik nem tudják indokolni a fix vezeték nélküli rendszerbe való befektetést. Az 5G bevezetésével ez csak általánosabbá válik.


Mit követ egy telematikai rendszer?

A járműkezelő rendszerek nyomon követik a flotta által végzett összes tevékenységet. A Tools aktívan követi az indításokat, megállásokat, a megállások időtartamát, valamint az összes targonca haladási és emelési műveleteit.

A lítium-ion akkumulátorokkal a telematikai rendszer valós időben is képes nyomon követni az akkumulátor töltését, kisülését és hőmérsékletét, így optimalizálható az akkumulátorok élettartama.

A telematika olyan eszközöket is biztosíthat, amelyek segítenek a járművezetők és a flotta kezelésében. Az EP járműfelügyeleti rendszere belépőkártyákat használ, hogy megnézze, hogyan használják munkatársai a targoncákat. A beléptetőkártya-rendszerrel minden vezetőnek van kártyája, és csak akkor férhet hozzá a targoncához, ha azt az egyes targoncák kártyaolvasóján keresztül azonosíttatja. A telematikai rendszer ezután nyomon követi az adott gépet használó minden egyes kezelő információit és viselkedését.

Ez áttekintést ad a targoncások munkaidejéről, az egyes targoncák használatának gyakoriságáról és időtartamáról, valamint egyéb fontos információkról, amelyek segíthetnek abban, hogy a legtöbbet hozza ki a személyzetből és a flottájából.


Miért hasznos a targoncaflották nyomon követése telematikával?

A jármű-felügyeleti rendszer képes távolról felügyelni, diagnosztizálni és elhárítani az egységeket, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a berendezés a lehető leghamarabb újra bekapcsolható. A rendszerek nyomon követhetik az akkumulátor teljesítményét, lehetővé téve a flották számára, hogy olyan áramforrással működjenek, amely optimálisan feltöltött, táplált és készen áll. Ha a kezelők ismételten elmulasztják az akkumulátorok újratöltését, ez gyorsan felismerhető, és utasításokat adhat a hiba elhárítására. Az olyan alkalmazások, mint az EP GPS Fleet Management figyelik az akkumulátor biztonságát azáltal, hogy meghatározzák az optimális töltési időszakokat, például az üresjárati időt, a szünetidőt és az ebédidőt.

Mindezen adatok integrálása tovább bővíti a képességeket. Az anyagáramlásba és a munkaerő-felhasználásba betekintést nyújtó rendszerek lehetővé teszik a flottamenedzserek számára, hogy gyorsan azonosítsák a hatékonyság hiányát és az emberek, folyamatok, berendezések és akkumulátorok interakciójával kapcsolatos szükségtelen költségeket.


A telematikai adatok alkalmazása

A telematikai adatokból származó valós idejű betekintés kiterjedt, és olyan szintű ellenőrzést tesz lehetővé a flotta telepítése felett, amely korábban soha nem volt lehetséges. A rendszerek figyelik és reagálnak az anyagkezelési folyamat minden lépésére. Miközben a targonca folytatja tevékenységét, a hibakód-jelentés lehetővé teszi, hogy valós idejű riasztásokat kapjanak a karbantartó csapatok. Gyors ellenintézkedésekkel lehet reagálni a meghibásodásokra az állásidő minimalizálása érdekében.Az egyes egységekből származó üzemi adatok kiterjedt áramlása hatékony szoftvereszközökkel könnyen elemezhető, és jelentést készíthet a flotta kiépítéséről. Az elemzés segítheti a tervezőket az optimális flottaméret és -összetétel meghatározásában. Költségmegtakarítás érhető el, ha feltárjuk a flotta méretének és a bérbeadási napok csökkentésének lehetőségeit.


Az egyes járművek által végzett tevékenységek értékelése azonosíthatja azokat a helyzeteket, amikor megfelelőbb berendezést lehetne bevetni. Például, ha a targoncát főként áruk vízszintes szállítására használnak egy raktár körül, akkor az elektromos raklapszállító targonca megfelelőbb megoldás lehet.

Egy olyan rendszer, mint az EP GPS Fleet Management, további szolgáltatásokat kínál, amelyek ideálisak a berendezések lízingelésével foglalkozó cégek számára, amelyek a megállapodásoknak megfelelően távolról aktiválhatják és letilthatják a gépeiket és értesítik a felhasználókat és a bérbeadó céget, ha a lízingszerződések hamarosan lejárnak.


A telematikus járműfelügyeleti rendszerek üzleti előnyei

A telematikai rendszerek elterjedése világszerte megmutatta, hogy az üzemeltetők következetesebben teljesítenek, ha tudják, hogy figyelik őket. A telematikai rendszerek lehetővé teszik az összes többi üzemeltető és a rendszerben lévő jármű összehasonlítását, valamint a különböző csapatok és műszakok teljesítményének összehasonlítását. Az elszámoltathatóság ezen növelése hatékony módja a termelékenység növelésének. Egyes szervezetek olyan kezdeményezéseket vezettek be, mint a bajnoki táblázatok és a telematikai adatok eredményein alapuló jutalomrendszerek a teljesítmény fokozása és ösztönzése érdekében.

A flottamenedzsment rendszerek lehetővé teszik a vezetők számára, hogy bármely adott pillanatban mérjék a flotta hatékonyságát. A valós idejű adatok azt jelentik, hogy az üresjáratban lévő targoncák azonosíthatók és az állásidő minimálisra csökkenthető. Sok vállalkozásnál derül ki, hogy flottája nem működik hatékonyan, de kézzelfogható adatok nélkül, amelyek ezt alátámasztják, nehéz lehet hatékony intézkedést végrehajtani. A telematika éppen ezt teszi.

A telematikai rendszer integrálható szervezeti felügyeleti és megfelelőségi eljárásokkal, hogy alapvető betekintést és jelentést biztosítson. Megfelelőségi és fejlesztési célokat lehet megvalósítani a biztonság és a termelékenység növelése érdekében. Telematikai rendszerek telepíthetők a képzési és karbantartási követelmények fokozására. El lehet végezni az egyes feladatok elvégzésével eltöltött órák elemzését és képzési forrásokat lehet fordítani a kritikus és ismétlődő tevékenységekre.


A targonca telematikai rendszerek sorának legalja

A cégeknek targoncákból álló flottája az egyik legnagyobb kiadás, amellyel a vállalkozás foglalkozni fog. A Grand View Research által végzett tanulmány szerint az anyagmozgató berendezések telematikája folyamatosan növekszik az alkalmazások és az elterjedés terén, a globális piac várhatóan 2025-re 6 milliárd GBP-re bővül. A technológia gyorsan a hatékony anyagkezelési stratégia alapvető eszközévé vált. A telematikai technológia megvalósításából adódó költségmegtakarítások iparágonként rendkívül eltérőek, és a művelet méretétől és jellegétől függenek. A jelentések azonban továbbra is hatalmas hatékonyságnövekedést és megtakarításokat, valamint a befektetések jelentős megtérülését dokumentálják.


22 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page