top of page

Az EP Equipment L1 / L2 széria a világ első Li-ionos targonca családja


A lítium-ion technológia számos kiemelkedő előnnyel rendelkezik


A technológia fejlődésének köszönhetően mára a Li-Ion akkumulátorral működő targoncák ára versenyképes lett a robbanómotoros és a hagyományos elektromos gépek árával. Ugyanakkor számos kiemelkedő előnnyel is rendelkezik a ólom-sav akkumulátoros rendszerrel szemben, amivel egyszerűbbé, hatékonyabbá és termelékenyebbé teszi a munkánkat.

Az EP Equipment a Li-ion akkumulátorok innovatív és vezető anyagmozgatógép gyártója.


Az EP L1 széria a világ első Li-ionos targonca családja, amelyet a lítium akkumulátor köré terveztek és építettek. Az eredmény: nagyobb lábtér, jobb kilátás, kisebb súly.

Az EP a biztonság és a gazdaságosság egyidejű figyelembevételével tervezi és gyártja a technológia legbiztonságosabb és legjobb minőségű LFP Li-ion celláit, ellenben más gyártók NMC celláival. Más gyártókkal szemben az EP vallja, hogy egy apró kis kapacitás növekedés eléréséért nem veszélyeztetheti a felhasználók, partnerek biztonságát.

Az EP targoncái nemcsak versenyképes kiindulási beruházást jelentenek, hanem az idő múlásával kevesebb költség merül fel egy lítium-ionos flotta karbantartásával kapcsolatban. Mára a legnagyobb gyártók is felvették kínálatukba az EP Equipment üzemeiben készült termékeket (pl: KION Group), így találkozhatnak a piacon Still, Linde, Clark, Silverstone, BigJoe, Climax (TVH) és egyéb márkanéven is forgalmazott EP anyagmozgató gépekkel.A lítium akkumulátorok folyamatos, egyenletes energiát biztosítanak. A rendkívül rövid töltési időnek és karbantartásmentességnek köszönhetően szünet nélkül alkalmazhatóak. Hosszú élettartamúak és tartósak.

Az üzemanyag műszakonként átlagosan 25 EUR-ba, az elektromos töltés pedig csupán 5 EUR-ba kerül.

A Li-ion akkumulátor rendkívül rövid töltési időt igényel. Már 10 perc töltési idő után az akkumulátor 7%-ban, 60 perc után pedig 50%-ban van feltöltve. A gyorsabb feltöltéssel a Li-ionos targoncák napközben könnyen tölthetők; szünetidőket vagy más raktári állásidőt kihasználva anélkül, hogy az akkumulátort ki kellene venni a targoncából.


A Li-ion akkumulátor hosszú élettartamának köszönhetően teljesen zárt (IP54) és karbantartásmentes. Így megtakaríthatók az akkumulátorok karbantartási és üzembentartási költségei: nincs szükség külön töltőhelyiségre, külön szellőztetésre, vízutántöltésre. Nem keletkeznek kellemetlen szagok, gázok és savak; nincs szükség az akkumulátorcseréhez idő- és erőforrás igényes berendezésekre. A Li-ion akkumulátor a hagyományos technológiához képest nagyobb hatásfokkal rendelkezik, ezért jelentősen csökkenthetőek az energiaköltségek.


Li-ion akkumulátor előnyei


A Li-ionos akkumulátoroknál a ciklusokat a töltés százaléka alapján számítják, nem pedig az akkumulátor minden egyes feltöltésekor. Ez azt jelenti, hogy a 10% -os töltés csak egy tizede a Li-Ion ciklusnak. Ólom-sav akkumulátornál ez a 10% egyenlő 1 teljes ciklussal.

45 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page